Tarta cu prune caramelizate

de Ela68 in Prajituri, 16 Mai 2013 | 7822 vizualizari

 

O tarta facuta in toamna, cand gaseam prune la piata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 320 gr faina
  • 150 gr unt
  • 90 gr zahar
  • un praf sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Umplutura :
  • 1 kg prune
  • 100 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 30 gr amidon
  • 2-3 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune caramelizate:

Pentru umplutura, se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi.

Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui.

Turnam prunele si untul, amestecand continuu.

La contactul prunelor cu zaharul caramel, o parte din el se va intari. Vom lasa la fiert , in jur de 15-20 minute pana ce acesta este complet dizolvat. Adaugam amidonul si omogenizam cu un  tel. In 2-3 minute umplutura este gata pentru a fi turnata in forma.

Pentru aluat, se amesteca ingredientele, formandu-se o bila pe care o invelim in folie si o dam la frigider in jur de o ora. O portionam, cam 70% pentru baza si restul pentru grilajul de deasupra.

Se intinde foaia pentru blat si se aseaza intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Intepam cu furculita din loc in loc si coacem aluatul partial, circa 15 minute in cuptorul incalzit in prealabil.

Scoatem aluatul din cuptor, punem grisul, apoi umplutura si realizam grilajul.

Coacem 15-20 minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu prune si rom